Om Forno's ovner

Våre steinovner er unike håndlagde ovner fra Portugal som vil gi deg mange gode matopplevelser i fremtiden.

Ingen varmekilde overgår en ekte steinovn. Den gir en intens sirkulerende varme og høye temperaturer, samtidig som den gir en deilig aroma. Du kan lage hjemmelaget italiens pizza og få sprø bunn. En steinovn er også ypperlig til biff, stek, fisk og ovnsbakte grønnsaker. Stek ekte saftige steinovnsbakte brød og baguetter. Bruk kreativiteten, og du vil hele tiden finne nye spennende retter å tilbrede i din steinovn.

Her er noen viktige opplysninger som du må lese før du tar i bruk din nye ovn. Alle nye ovner har fuktighet i seg, og det er derfor viktig å herde oven før du fyrer opp på maksimum temperatur. Dette gjør du ved å tenne opp et lite bål, og passer på at temperaturen ikke overstiger 150 grader. Hold temperaturen i 3-4 timer i tre dager på rad. Den fjerde dagen øker du gradvis temperaturen til 230 grader. Dag fem øker du temperaturen til 300 grader. Etter dag fem er ovnen klar til å tilberede mat i. Temperaturen ved ovnsdøren og inne i ovnen kan variere med 100 grader. Så har du termometeret festet i døren tenk på dette når du fyrer opp under herdingen.

Under herdeprossesen vil det komme sprekker i ovnens ytre overflate. Dette er naturlig når ovnen tørker, og har ingen betydning på ovnens funksjon.

Disse sprekkene males over med reparasjonskitet som følger med ovnen. Påfør reparasjonkitet med pensel når ovnen er varm. Da er sprekkene mest utvidet og resultatet vil bli penest. Påfør flere ganger om nødvendig. Hvis det skulle oppstå en sprekk på innsiden av ovnen er dette også helt normalt, og du behøver ikke gjøre noe som helst. Ovnen er like god og har ingenting å si for resultatene.

Husk alltid å lukke døren etter bruk, så ovnen ikke blir fuktig på innsiden. Det er viktig at det kun brukes tørr ved i ovnen, og at det aldri brukes vann til å slukke eller senke temperaturen. Bruk aldri kull, briketter, opptenningsvæske eller andre brennbare materialer enn tørr ved til å fyre opp din ovn. Tenk på at du skal spise maten som blir tilbredt i ovnen så ingen giftige og helseskadelige stoffer skal brukes.

Lykke til med din nye ovn, og velbekomme!

Slik stekes pizzaen:

Oppfyring av steinovn:

Del gjerne dine opplevelser, matretter og fine stunder med oss på Facebook og Instagram @forno.no